"Michael Jackson had half miljard aan schulden"

Print
"Michael Jackson had half miljard aan schulden"

Michael Jackson had half miljard aan schulden

De overleden Amerikaanse popster Michael Jackson had op het einde van zijn leven ongeveer 500 miljoen dollar schulden. Dat heeft forensisch boekhouder William R. Ackerman gezegd tijdens een hoorzitting van een rechtszaak rond het overlijden van de 'King of Pop'.

De familie Jackson klaagt concertpromotor AEG Live aan. Die zou immers dokter Conrad Murray aangesteld hebben, die het idool per ongeluk een dodelijke dosis van het slaapmiddel Propofol zou toegediend hebben. Daarvoor zit hij momenteel een gevangenisstraf van vier jaar uit. Jackson werkte in de laatste weken van zijn leven nauw samen met AEG Live tijdens de voorbereidingen voor zijn afscheidstoernee This is It.

Volgens Ackerman, die als getuige moest optreden, gaf Jackson jaarlijks tussen de 15 en 20 miljoen dollar meer uit dan hij verdiende. Vooral aan reisjes en giften aan het goede doel, maar ook sieraden en juwelen. Ook het constante onderhoud van de Neverland-ranch, waar Jackson van 1988 tot 2005 woonde, vormde een behoorlijke druk op zijn bankrekening. Er moesten immers tientallen personeelsleden betaald worden en de elektriciteitsfactuur was steevast behoorlijk gepeperd door de pretparkattracties die dag en nacht bleven draaien. In 2007 besloten de banken geen leningen meer te verstrekken aan de ster. Daardoor kon de hypotheek op zijn ouderlijk huis ook niet meer afbetaald worden. "Hij was tot de laatste druppel uitgezogen", aldus Ackerman.

DV
Archieffoto EPA