Nederlandse prins Friso overleden

De Nederlandse prins Friso (44) is overleden, zo heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag gemeld. De zoon van voormalig koningin Beatrix overleed aan complicaties tengevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech (Oostenrijk).

jrosquin

"Na behandeling op de afdeling intensieve zorgen van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd de Prins begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn ("minimal consciousness"), een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch", klinkt de boodschap van de RVD. In het Paleis Huis ten Bosch is Friso overleden.

Portret: De rebelse Prins van Oranje

Koning Willem-Alexander keert terug uit vakantie

De Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn momenteel op vakantie in Griekenland. Dat meldt de publieke omroep NOS. Zij komen zo snel mogelijk naar Nederland terug vanwege het overlijden van prins Friso.

Prinses Mabel, echtgenote van Friso, vierde zondag haar 45-jarige verjaardag in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar haar man sinds begin vorige maand werd verzorgd. Mabel en haar dochters Luana en Zaria logeren in het woonverblijf van prinses Beatrix, de moeder van Friso en Willem-Alexander.

Foto: Reuters