Kris Peeters voorlaatste in Sprinttriathlon Lommel

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is zondag in de Hoeks Sprinttriathlon in Lommel op een 107de en voorlaatste plaats geëindigd. Peeters werd luid aangemoedigd door de duizenden toeschouwers langs het parcours. Blijkbaar had het zwemmen in open water zonder wetsuit hem parten gespeeld.

evrolix

"Hij had nog nooit in open water getraind zonder wetsuit. Een wetsuit was niet toegestaan, omdat het kanaalwater te warm was", vertelde organisator en voorzitter van de Lommelse Triatleten Leon Vanhulsel zondagavond. Kris Peeters moest tijdens het 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen ook enkele regenbuien trotseren, waardoor vooral de fietsers het voorzichtig aan moesten doen in het centrum van Lommel. Van een toeschouwer kreeg Peeters in de laatste meters nog een boeket in de handen gestopt, waarmee hij over de finish liep. Zijn tijd was 1 uur, 46 minuten en 17 seconden. Daarna vertrok hij snel richting Breda voor de opnames van Villa Vantilt.

Kris Peeters zijn volgende sportieve uitdaging is 'Climbing for Life', wanneer hij eind augustus de Col du Galibier opfietst. Ook een kabinetsmedewerker van Peeters, Karel Tobback, nam in Lommel deel, maar hij moest de wedstrijd staken door een gebroken fietsketting. In de sprinttriathlon kwam Thomas De Vleeschouwer uit Lier met een tijd van 1 uur, 4 minuten en 21 seconden over de finishlijn. Bij de kwart triathlon (1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) was Tim Brydenbach uit Vorselaar de winnaar.

Belga Archieffoto JHS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer