Egypte gaat twee protestkampen van Morsi-aanhangers ontruimen

De Egyptische autoriteiten beginnen maandag vroeg in de ochtend twee grote protestkampen te ontruimen van de aanhangers van de verdreven ex-president Mohammed Morsi in de hoofdstad Kaïro. Dat meldt een bron binnen de veiligheidsdiensten.

evrolix

"Het beëindigen van de sit-ins in Rabaa al-Aadwiya en de al-Nahda Square begint maandag bij zonsopgang", aldus de bron aan persbureau DPA. De datum werd zondag vastgelegd tijdens een vergadering tussen de minister van Binnenlandse Zaken en verantwoordelijken van de veiligheidsdiensten.

De overheid heeft de aanhangers van Morsi al verschillende keren gevraagd om de sit-ins te stoppen. Ze beloofde vorige week nog dat de manifestanten op een "vreedzame manier" zouden kunnen vertrekken en zo een kans zouden krijgen om weer een rol te spelen in het politieke proces. De internationale gemeenschap vreest echter dat de ontruiming van de pleinen voor een bloedbad zal zorgen. Tijdens de conflicten tussen de voor- en tegenstanders van Morsi vielen al honderden doden.

Belga Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer