Drie buitenlandse soldaten komen om het leven in Afghanistan

Drie buitenlandse Navo-soldaten zijn zondag om het leven gekomen bij een aanval in het oosten van Afghanistan. Dat meldt de Navo. Bij een aanslag met een bermbom in het zuiden van het land kwamen nog eens drie burgers om, waaronder twee kinderen. Een ander kind raakte gewond.

evrolix

"Drie leden van Navo-troepenmacht Isaf zijn vandaag gedood bij een aanval van vijanden van Afghanistan in het oosten van het land", zo luidt het in het communiqué van Isaf. De troepenmacht maakt nooit bekend welke nationaliteit de slachtoffers hebben, de identificatie van de gedode soldaten gebeurt in hun geboorteland.

De internationale troepen hebben de afgelopen maanden minder verliezen geleden, omdat het Afghaanse leger en politie het voortouw hebben genomen in de strijd tegen de taliban. In totaal kwamen al dit jaar al 114 buitenlandse soldaten om in Afghanistan, aldus de onafhankelijke website icasualties.org. Vorig jaar waren dat er 402. Tussen 24 juni en 1 augustus is het aantal soldaten van Isaf gedaald van 98.000 naar 87.200. Zestigduizend van hen zijn afkomstig uit de VS. Tegen eind 2014 moeten alle soldaten het land hebben verlaten.

Belga Foto EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer