Usain Bolt in tweede tijd naar finale 100m

De Jamaicaan Usain Bolt heeft zich zondag op de tweede dag van het WK atletiek in de Russische hoofdstad Moskou met de tweede snelste chrono van het deelnemersveld geplaatst voor de finale van de 100 meter.

sboeynaems

Wereldrecordhouder en olympisch kampioen Bolt won de derde halve finale in 9.92. Bolt startte traag, maar wist aan de finish de Amerikaan Mike Rodgers (9.93) toch nog nipt achter zich te houden. Zijn landgenoot Nickel Ashmeade zette in de halve finales de snelste tijd neer (9.90). Daarnaast plaatsten ook nog de Amerikaan Justin Gatlin (9.94), de Jamaicanen Nesta Carter (9.97) en Kernar Bailey-Cole (9.93), de Brit James Dasaolu (9.97) en de Fransman Christophe Lemaitre (10.00) zich voor de finale, die zondagavond op het programma staat.

Bolt hoopt er revanche te nemen voor het WK van 2011 in het Zuid-Koreaanse Daegu. Toen werd hij gediskwalificeerd in de finale van de 100m na een valse start en ging de wereldtitel naar zijn landgenoot Yohan Blake. Die laatste is er deze keer niet bij wegens een blessure.

Belga

Foto Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer