Geen recordopkomst voor Lokerse Feesten

De organisatoren van de Lokerse Feesten zijn bijzonder tevreden met de editie 2013, die zondag de laatste dag beleeft. "Definitieve cijfers zijn er nog niet, maar we zullen geen recordopkomst halen als vorig jaar", zegt woordvoerder Bruno Van Eetvelde. Het concert zaterdag van Daan, die revanche wou na de premature aftocht vorig weekend op het Antwerpse festival Linkerwoofer, was volgens de organisatie "een van de beste optredens".

sboeynaems

De Lokerse Feesten deden het dit jaar voor het eerst met twee podia. In de stedelijke fuifzaal, vlak naast het festivalterrein, had de "Red Bull Elektropedia Room" plaats voor 1.200 festivalgangers. Het hoofdpodium, waar plaats is voor ongeveer 15.000 mensen, was alleen dinsdag uitverkocht voor de optredens van Deep Purple en Alice Cooper.

"Het eerste weekend was iets minder, maar vanaf dinsdag was de opkomst heel goed", zegt Van Eetvelde. "Vrijdag was het festival met het optreden van Netsky net niet uitverkocht. Ook zaterdag was het terrein heel goed gevuld. De heisa rond Daan heeft ervoor gezorgd dat hij zijn beste optreden wou geven, en dat hebben we eigenlijk wel gemerkt. Het publiek deed volop mee en het was een pakkend optreden. We zijn ook zeer tevreden dat we deze week de verschillende afzeggingen snel hebben kunnen opvangen en sterke vervangers gevonden hebben."

De Lokerse Feesten eindigen zondag met optredens van onder meer Axelle Red, Ozark Henry en Texas.

Belga

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer