40.000 Antillianen in Hoogstraten (album)

De Antilliaanse Feesten blikken terug op een topeditie. Het Caribische feest lokte op twee dagen bijna 40.000 dansers naar Hoogstraten.

sboeynaems

"Vrijdag was sowieso de drukste vrijdag in onze 31 zomers. Onze kassaverkoop was op zaterdag volledig uitverkocht. De uittocht zondag is vlot verlopen. Al gebeurt die natuurlijk wel op het Caribische ritme, dat wil zeggen zeer relaxed", lacht Freya Verschueren van de organisatie.

De vrijdagavond was nog nooit zo druk voor de Antiliaanse Feesten. Daar zit Daddy Yankee zeker voor iets tussen. De 36-jarige reggaetónheld stond al lang op het festivalverlanglijstje. De zoukpioniers van de band Kassav' trokken zaterdagavond het feest in gang. Kes The Band deed het festival zaterdagnacht om 3u helemaal ontploffen. De Antilliaanse Feesten ontwaken, als de andere festivals gaan slapen.

Dansen, de klok rond dansen. Daar draait het allemaal rond in de Blauwbossen. "De familie Klessens bouwde hier twee spiegeltenten aan elkaar vast. Zo was ons Palacio de la Salsa allicht de best gevulde salsadansvloer ter wereld. Geen centimeter was er vrij", vertelt Freya. Het Antilliaanse publiek bestaat natuurlijk nog grotendeels uit exotische Nederlanders en overzeese bezoekers van de Caraïben. Toch vinden ook steeds meer landgenoten hun weg naar de Antilliaanse Feesten.

Stefan LAENEN

Foto's: Mia Uydens en Kristof Van Accom

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer