Campenaerts nipt sneller dan Frison bij de beloften op BK tijdrijden

Na een secondenstrijd heeft Europees kampioen Victor Campenaerts zondag ook de Belgische titel tijdrijden bij de beloften veroverd. Aanvankelijk moest hij enkele seconden prijsgeven op zijn ploeggenoot Frederik Frison, in de tweede wedstrijdhelft kon Campenaerts die situatie echter rechtzetten om uiteindelijk met amper zes seconden verschil te zegevieren. Edward Theuns veroverde de bronzen medaille.

evrolix

"Het was even slikken toen het hier na de middag begon te regenen", zei Campenaerts. "Ik besliste om zo weinig mogelijk risico's te nemen in de bochten, want een val kost nog veel meer tijd. Op de langere rechte stukken ging ik uiteraard wel voluit. Toen ik na de eerste ronde hoorde dat ik maar een vijftal seconden achterstand had op Frederik, wist ik dat het mogelijk was. Mijn tweede wedstrijdhelft is doorgaans immers beter dan mijn eerste. In de slotkilometers kreeg ik te horen dat ik in het voordeel was. Na mijn zege op het EK was het seizoen wat mij betreft geslaagd. Hoewel je dan voor de buitenwereld haast verplicht bent om de Belgische titel te veroveren, heb ik dan ook nauwelijks druk gevoeld. Nu volgt een weekje relatieve rust, daarna wil ik me specifiek beginnen voorbereiden op het WK."

Bij de eliterenners zonder contract leek favoriet Dimitri Claeys lang op weg naar de titel, maar een regenbui op het einde van zijn tijdrit deed hem de das om. Jean-Michel Comminette, bij de tussentijden telkens enkele seconden langzamer, profiteerde en veroverde de titel. Christophe Sleurs werd nog tweede, Claeys derde.

Belga Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer