Les Truttes triomferen op tweede dag Marktrock Leuven

De covergroep Les Truttes heeft zaterdagavond tijdens de tweede dag van Marktrock op de bijna volledig volgelopen Oude Markt in Leuven voor de grote ambiance gezorgd met een aaneenrijging van bekende hits gaande van 'Song2' tot 'We are the champions' en 'Don't you want me'. Eerder op de avond concerteerden ook The Happy en was er een live versie van het MNM-programma Sing Your Song. Dj Dirk Stoops sloot af.

tmas

In de namiddag was er de finale van de vierde editie van de KU Leuven Students on Stage, een wedstrijd waarmee de Leuvense alma mater jongeren wil aansporen hun talenten te ontplooien en ze beginnende bands de kans wil geven om op een groot podium te staan. Van de zes finalisten werd The Blues Vision uitgeroepen tot laureaat. De groep mocht iets voor 17 uur optreden op de Oude Markt als opener.

Volgens de organisatoren daagden er zaterdag zo'n 35.000 personen in de Leuvense binnenstad op voor Marktrock, wat iets meer is dan vrijdag. De politie hield het op 25.000 bezoekers. Beiden waren het er wel over eens dat Marktrock tot dusver zonder noemenswaardige incidenten verlopen is. Zaterdag werden wel opnieuw 20 wagens weggetakeld wegens verkeerd geparkeerd. Marktrock sluit zondag af met optredens van onder meer K3, Bart Peeters en Buscemi.

Belga Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer