FBI bevrijdt tiener en doodt kidnapper (video)

Een 16-jarig Amerikaans meisje is zaterdagavond plaatselijke tijd bevrijd nadat ze door een vriend van haar familie ontvoerd was en werd vastgehouden nabij Morehead Lake in de staat Idaho. Haar ontvoerder, James DiMaggio, werd tijdens een klopjacht doodgeschoten, zo meldt de FBI. Hij wordt er ook van verdacht de moeder en de broer van zijn slachtoffer te hebben vermoord.

tmas

De tiener, Hannah Anderson, verkeert op het eerste gezicht in een goede gezondheid, aldus sheriff Bill Gore aan de Amerikaanse zender CNN. Hannah werd voor de laatste keer gezien op zaterdag 3 augustus tijdens een cheerleadertraining. De lichamen van haar moeder en haar achtjarig broertje werden een dag later gevonden in het huis van James DiMaggio, een vriend van de familie Anderson, in San Diego. De politie ging ervan uit dat de 40-jarige man de twee vermoordde en Hannah ontvoerde.

Daarop werd een grootscheepse zoekactie georganiseerd in het westen van de Verenigde Staten. Wandelaars troffen Anderson en DiMaggio op woensdag 7 augustus aan in een afgelegen regio in de bergen in Idaho, op zowat 1.500 kilometer van San Diego, maar verwittigden pas later de hulpdiensten. Vrijdag vond de politie de wagen van de ontvoerder in dezelfde regio. Meer dan 250 gewapende agenten doorzochten daarop het natuurgebied. De zoektocht eindigde zaterdagavond met een schietpartij, waarbij de ontvoerder om het leven kwam. Het motief van de man is nog niet bekend, zijn familie en vrienden staan voor een raadsel over de reden van de moordpartij en de ontvoering. Een vriendin van Hannah zei aan CNN dat DiMaggio een tijdje geleden aan Hannah had verteld dat hij een oogje had op haar.

Bekijk de beelden via vtm:

Foto Reuters: kidnapper James Lee DiMaggio

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer