Twee doden en dertigtal gewonden bij busongeval in Frankrijk

Bij een busongeval in het zuiden van Frankrijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen omgekomen. Er is ook een dertigtal gewonden, van wie drie er ernstig aan toe zijn. Dat melden verschillende Franse media zondag. De bus van de maatschappij Eurolines was op weg van Marseille naar het Spaanse Murcia.

tmas

Het ongeval gebeurde omstreeks 1.30 uur op de A9 ter hoogte van Fitou, in het departement Aude. De bus had 44 mensen aan boord, van wie drie chauffeurs. Er reisden Russen, Oekraïners, Spanjaarden en Fransen mee. De hulpdiensten zetten 150 brandweerlieden en vier helikopters in op de plaats van het ongeval.

De procureur van Narbonne zei aan Le Parisien dat de chauffeur de controle over het voertuig had verloren, waarna de bus enkele meters diagonaal over de weg was geschoven, alvorens vijf meter lager naast de weg terecht te komen.

In zijn eerste verklaring sprak de chauffeur van een reiziger die bij een woordenwisseling het stuur greep, maar die hypothese wordt weinig waarschijnlijk geacht.

Belga Beeld Google Maps

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer