Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zangeres Eydie Gorme (84) overleden

Zangeres Eydie Gorme, die in 1963 een hit had met 'Blame it on the bossa nova', is in Las Vegas overleden op 84-jarige leeftijd. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC op haar website zondag.

tmas

Gorme was een populaire nachtclub- en tv-zangeres, zowel met haar echtgenoot Steve Lawrence als solo. In 1953 werkte ze mee aan wat later de 'Tonight Show' zou worden op tv-netwerk NBC. Gorme en Lawrence namen ook Spaanstalige songs op die hits werden in Latijns-Amerika.

De zangeres overleed na een kortdurende ziekte. Haar echtgenoot en zoon stonden haar bij aan haar ziekbed toen ze zaterdagmiddag overleed, zei publiciteitsagent Howard Bragman aan de BBC.

Gorme, die geboren werd als de dochter van twee Spaanstalige joodse ouders in het New York van 1928, sprak in haar jeugd zowel Engels als Spaans. Ze ontmoette Lawrence in 1953 op de set van een lokale tv-show in New York, die gepresenteerd werd door Steve Allen en het jaar daarop de 'Tonight Show' zou worden. Gorme en Lawrence trouwden in 1957.

Gorme's grootste solohit was 'Blame it on the bossa nova'. Ze had later ook succes met de Spaanstalige song Amor, die ze opnam met de Mexicaanse band Trio Los Panchos.

Belga Foto Reuters: Eydie Gorme en haar collega Steve Lawrence

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer