Daan herpakt zich op Lokerse Feesten

Op de Lokerse Feesten heeft Daan in de nacht van zaterdag op zondag eerherstel afgedwongen na het dronken fiasco vorig weekend op het Antwerpse festival Linkerwoofer. Toen gaven zijn muzikanten er na een half uur de brui aan omdat de zanger zijn teksten vergat. In Lokeren gaf de groep een beheerste indruk.

tmas

Daan kreeg een lading kritiek over zich heen na het optreden op Linkerwoofer. De zanger verontschuldigde zich daarom op de Facebook-pagina van de groep en beloofde revanche op de Lokerse Feesten. Het eerste nummer in Lokeren bracht de zanger solo, pas daarna sloten de muzikanten zich bij hem aan.

De frontman stak af en toe de draak met zijn vorige performance. Nadat zijn muzikanten van het podium waren gestapt, sloeg Daan toen zijn gitaar stuk. "Iets meer folkgitaar graag", zei hij nu halverwege het optreden tegen de technici. "Anders sla ik ze kapot", voegde hij er lachend aan toe.

De klemtoon lag echter op de set en Daan Stuyven maakte weinig woorden vuil aan bindteksten. Het publiek reageerde enthousiast op hits als 'Exes' en 'Swedish designer drugs', maar de Franstalige nummers van de jongste cd 'Le franc Belge' maakten weinig indruk, behalve wanneer drumster Isolde Lasoen voor één nummer haar drumstel achterliet en naast Daan op het podium dartelde. De groep besloot met 'Housewife' en de bandleden namen afscheid zoals na een theaterstukje, met drie synchrone buigingen.

De Lokerse Feesten eindigen zondag met optredens van onder meer Ozark Henry en Texas.

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer