Straatracers rijden wagen met vier inzittenden van de baan

Nog geen 24 uur na een straatrace in Deurne die leidde tot een waar autokerkhof, deed er zich in Schoten een gelijkaardig voorval voor. Een wagen vloog na een aanrijding ten gevolge van de straatrace op de E19 spectaculair de lucht in. Vier lichtgewonden was de eindbalans.

jrosquin

Het incident deed zich voor rond 17u00. Verschillende wagens reden volgens ooggetuigen zeer snel en totaal onverantwoord op de E19 in de richting van Breda, ter hoogte van Kleine Bareel. Zij staken langs rechts voorbij, haalden in over de pechstrook en reden zeer snel richting Nederland.

Een Mercedes, die op het linkerbaanvak reed en niet bij de straatrace betrokken was, werd ingehaald door een voertuig met Franse nummerplaat. Die wagen voegde vervolgens te kort voor de Mercedes in. Het kwam tot een aanrijding waarop de Mercedes recht van de baan de berm in ging. Een vangrail die schuin uit de grond kwam vormde een schans waardoor de wagen in de lucht gekatapulteerd werd. Een paal en signalisatiebord werden geraakt en vernield. De Mercedes ging over de kop en landde ruim 50 meter verder op zijn dak in de gracht, ruim 5 meter lager.

Als bij wonder liepen de vier inzittenden slechts lichte verwondingen op. Verschillende getuigen spraken van een straatrace tussen het voertuig met Franse nummerplaat en een andere wagen met Nederlandse nummerplaat. Het Franse voertuig raakte bij de aanrijding beschadigd en stopte 500m voorbij de ravage die hij veroorzaakt had.

De politie kon de chauffeur van het voertuig verhoren. De bestuurder is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Het ongeval zorgde voor een file tot op de Antwerpse ring.

Foto: BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer