Eerste dag Marktrock Bilzen lokt 12.500 feestvierders (fotoalbum)

Goed 12.500 feestvierders hebben zaterdagavond de weg naar Bilzen gevonden voor de eerste dag van Marktrock, dat sinds dit jaar niet alleen in Leuven plaatsvindt.

tmas

Op de affiche van de allereerste en tevens gratis editie van Marktrock Bilzen staan over twee dagen een twintigtal dj's en bands geprogrammeerd. Headliners op zaterdag waren Gunther D, Merdan Taplak en Praga Khan, de groep van Maurice Engelen, die als Limburger een thuiswedstrijd speelde.

"De eerste dag van deze eerste editie is voor ons erg geslaagd. Het publiek zat meteen in de juiste festivalsfeer. De mix van gevestigde waarden en nieuw talent van eigen bodem op de podia slaat duidelijk aan. Deze eerste dag was één groot feest van begin tot eind", zei Griet Mebis, schepen van Evenementen in Bilzen.

Het feest in Bilzen gaat nog tot in de vroege uurtjes door met de officiële Marktrock Afterparty in verschillende café's in het stadscentrum. Zondag staat er op de Grote Markt in Bilzen opnieuw een gevarieerde affiche geprogrammeerd met A Brand, Coely en de onvermoeibare Regi als blikvangers.

Belga Foto Timmy Vanheel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer