Dodentocht hoopt op meer dan 10.000 wandelaars

In Bornem start vrijdagavond om 21 uur de 44ste editie van de beruchte Dodentocht. De organisatie hoopt dit jaar alweer het recordaantal deelnemers te breken, dat vorig jaar op 10.957 kwam te staan. Nu de extreme temperaturen van de voorbije weken achter de rug zijn, lijken de omstandigheden ideaal voor opnieuw een erg succesvolle editie.

sboeynaems

Enkele uren voor de start zijn al meer dan 9.000 wandelaars ingeschreven en de daginschrijvingen zijn nog volop aan de gang. Volgens de organisatie verloopt alles momenteel erg vlot.

De Dodentocht is een door een lokale vereniging georganiseerde 100 kilometer lange wandeltocht - al leggen sommige deelnemers de volledige afstand al joggend af - met start en aankomst in Bornem. Het evenement is recreatief en dus absoluut geen wedstrijd, er wordt dan ook geen winnaar gevierd.

Elke wandelaar krijgt gratis bevoorrading aan verschillende controleposten, met halfweg aan de brouwerij Palm in Steenhuffel ook een warme maaltijd. Er zijn ook verschillende posten van het Rode Kruis voorzien. In totaal worden er maar liefst zowat 1.200 vrijwilligers ingezet.

Belga

Foto Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer