Wie keek 1 miljoen keer naar YouTube-clip Natalia?

Print
In één dag ging de clip Boom van Natalia op YouTube van 200.000 views naar 1,2 miljoen. In één klap zoveel Natalia-fans erbij? Of heeft iemand gewoon views gekocht om de clip een zetje te geven?

Het was zanger Tom Helsen die woensdag de kat de bel aan bond. "De muziekbusiness, ik zit er tot over mijn oren in but its all fake", schreef hij op Facebook, met een verwijzing naar de clip van Natalia. "Van een kleine 200 000 views naar één dag later 1,2 miljoen views met enkel airplay in België. Mooie industrie die muziek."

Natalia's manager Bob Savenberg ontkent ten stelligste dat er views gekocht zijn. "We weten echt niet waar dat miljoen vandaan komt "

Te koop per 10.000

Ook bij Universal, de platenfirma van Natalia, komen ze uit de lucht vallen. "Onze digitale dienst is aan het uitzoeken hoe dit kan", zegt Willlem Stassen van Universal. "We begrijpen er niets van. Wij kopen geen views. Daar beginnen we niet aan, dat zou zich op termijn op termijn tegen ons keren."

Op het internet vind je in een wip een hele reeks firma's die YouTubeviews verkopen. Ook 'likes' en zelfs volgers op Twitter zijn te koop. Op de site youtubeviewskopen be bijvoorbeeld kosten 100 000 views 54,99 euro. Een miljoen views kost 467,99 euro.


Lees meer in uw krant.

KRIS VANMARSENILLE

Foto GOEDEFROIT MUSIC