thumbnail: null
thumbnail: null

Paardenbeul snijdt stuk uit rug van veulen

In Beverlo (Beringen) is opnieuw een paard gruwelijk verminkt. Dat gebeurde amper een week nadat in Koersel, een deelgemeente van Beringen, het geslachtsdeel van een ander paard werd verwond. Het drie maanden oude veulen dat vandaag aan de rug werd verminkt, werd met succes geopereerd in de Lummense paardenkliniek Equitom.

fvranckx

"Vanaf schouderhoogte zijn over de volledige rechterflank inkepingen met een mes gemaakt. Het dier was serieus toegetakeld. Een dierenarts moest een kalmeringsspuit geven, waarna het in een dierenkliniek geopereerd werd", verduidelijkt zonechef Bertie Hamaekers.

Vorige week was er aangifte van een paard dat aan het geslachtsorgaan verminkt was. Dat gebeurde in een weide aan de Schomstraat in Koersel, op enkele kilometers van Beverlo. "Er stonden bij het veulen nog drie paarden, maar die bleven ongedeerd. De eigenaar merkte de verminking op, toen die het veulen ging voederen. De weide ligt verscholen achter een haag, waar relatief geen of weinig sociale controle is", aldus de zonechef.

De politie roept eigenaars op om hun paarden veilig in een stalling onder te brengen of op een plaats waar veel sociale controle is. "Anderzijds vraag ik de bewoners, die iets verdachts zien, de politie via het nummer 011-27.95.79 te contacteren", zegt Hamaekers. De politie gaat nu patrouilleren langs de weides, maar dat is niet vanzelfsprekend, omdat de weides heel verspreid liggen.

Ook in Haspengouw, in de regio rond Sint-Truiden en Landen, sloeg in het beging van deze zomer een paardenbeul meermaals toe. In 2009 en 2011 werden ook paarden verminkt. "We gaan de feiten in Beringen vergelijken met die in Zuid-Limburg, maar er is nog helemaal geen zekerheid dat het om dezelfde dader of daders zou gaan. Er zijn sommige gelijkenissen, maar verder onderzoek is nodig", besluit de hoofdcommissaris.

Lees morgen meer in Het Belang van Limburg.

Belga, Foto's KLu OPGELET: GRUWELIJKE BEELDEN

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio