Harmonic Fields lokt 45.000 bezoekers

De windsymfonie Harmonic Fields in Genk is woensdag een laatste keer te bezichtigen op het Thor Park van de voormalige mijnterreinen van Waterschei. Afgelopen weekend kenden de muziekinstrumenten, die door de wind bespeeld worden, veel bijval want er werden maar liefst 10.000 bezoekers geteld.

fvranckx

Harmonic Fields is een installatie van de internationaal bekende Franse componist Pierre Sauvageot en vormt met vijfhonderd instrumenten, die uitsluitend door de wind bespeeld worden, een unieke windsymfonie.

In totaal zakten ruim 45.000 mensen van alle leeftijden af naar Waterschei. Volgens toerismeschepen Erik Gerits (CD&V) was het project zeer toegankelijk voor jong en oud, wat meteen het succes verklaarde. Hij zegt dat de stad in de toekomst gaat blijven kiezen op projecten die goed toegankelijk zijn. De cijfers hebben de verwachtingen van de stad Genk en de provincie sterk overtroffen.

Het project kostte ruim 160.000 euro. Na Genk verhuist de installatie naar Helsinki.

"Succeszomer"

Het project kostte ruim 160.000 euro. De installatie stond sinds 10 juli aan de voet van de terril in Waterschei, waar in de mijngebouwen de audiovisuele installatie Heroes of Labour van de kunstenaar Gleb Kosorukov staat. Dat telde voorlopig 15.000 bezoekers. "Een heel mooi cijfer dat ook onze verwachtingen overtreft. We pikken een graantje mee van de bezoekers aan Harmonic Fields. De tentoonstelling met metershoge portretten van honderd Oekraïense mijnwerkers loopt nog tot en met 8 september", vertelt cultuurschepen Anniek Nagels (CD&V).

Ook andere evenementen in Genk konden mooie cijfers voorleggen. Op C-Mine kwamen sinds 1 juli 15.000 mensen en de C-Mine expeditie kreeg 6.000 mensen over de vloer. "We kunnen van een absolute succeszomer spreken. We zijn daarom nu al de opties voor volgend jaar aan het bekijken. We willen net als dit jaar opnieuw een programma van formaat aanbieden", aldus Gerits.

Belga Foto TVG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio