Dranouter klokt af op 63.000 bezoekers

Met 63.000 muziekliefhebbers, verspreid over drie dagen, heeft Festival Dranouter de verwachtingen volledig ingelost. "We spreken van een heel geslaagde 39ste editie", aldus organisator Bavo Vanden Broeck zondagavond.

dvansant

Dranouter keerde twee jaar geleden terug naar de basis, en dat blijkt nu een succesformule te zijn. Met 63.000 muziekliefhebbers en een uitverkochte festivaldag op zaterdag blikt de organisatie tevreden terug.

"We hebben gekozen voor een brede mix met veel authenticiteit en beleving, en dat werkt. Dit is een muziekvakantie waar een terrasje wordt gedaan, waar er animatie is en waar mensen hun favoriete concerten uitkiezen", aldus Vanden Broeck.

De organisator was vooral opgetogen met de opkomst voor het vierde podium, de folk-off, waar jonge folkbands een kans kregen. "De tent was vaak te klein. Dat stemt me hoopvol want er zijn heel wat goede jonge folkbands aan het komen."

Noemenswaardige problemen zijn er niet geweest, ondanks het warme zomerweer. "We hebben genoeg maatregelen genomen. We waren zelfs blij om die te nemen, want het was al zeven jaar geleden dat we nog een droge editie hadden", zegt Vanden Broeck.

Volgend jaar blijft het concept alvast hetzelfde. "We gaan onszelf niet vergelijken met andere grote festivals. Er kan gerust nog 5.000 man meer op de wei, maar dan verliezen we de sfeer", besluit Vanden Broeck.

Zondagavond mogen De Dolfijntjes nog een laatste keer de boel in lichterlaaie zetten. Daarna wordt er vooral uitgekeken naar de volgende editie. Dat wordt een jubileumeditie, want Festival Dranouter blaast dan veertig kaarsjes uit.

Belga Foto BVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer