Vader vermoorde Luikse kinderen aangehouden

De federale politie van Luik heeft zondag A. K., de vader van de twee kinderen die afgelopen vrijdag werden geëlektrocuteerd in bad, zondag ondervraagd. De 54-jarige man ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de elektrocutie, maar onderzoeksrechter Micheline Rusinowski liet hem toch aanhouden voor dubbele moord. Voorlopig verblijft hij in het ziekenhuis van Chênée, onder politiebewaking.

dvansant

Zijn ondervraging door de speurders gebeurde met goedkeuring van de dokters van het ziekenhuis Notre-Dame des Bruyères. De vader ontkent dat hij zijn kinderen heeft gedood, maar geeft wel toe dat hij afscheidswoorden op de muren van het huis heeft aangebracht. Zijn vrouw had aangekondigd dat ze hem wilde verlaten en dus schreef de man "dat hij dan met zijn kleintjes zou vertrekken".

De man blijft in het ziekenhuis tot zijn gezondheidstoestand een overbrenging naar de gevangenis van Lantin toelaat. Als zijn toestand het mogelijk maakt, volgt er verdere ondervraging.

De twee broertjes, van 3 en 5 jaar, werden vrijdagavond bij hun thuis in Chênée geëlektrocuteerd in bad. Vermoedelijk gooide de vader een haardroger in het water, waarop hij, onder invloed van medicijnen, zijn aders oversneed. Hij werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert sinds zaterdag niet meer in levensgevaar.

Belga Archieffoto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer