Preben Vanhecke wint Antwerpse Havenpijl

Preben Van Hecke heeft zondag de Antwerpse Havenpijl, met start en aankomst na 183,5 kilometer in Merksem, gewonnen. De 31-jarige Van Hecke haalde het in de sprint van Stef Van Zummeren en Stijn Steels.

dvansant

Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Na zowat vijftig kilometer wedstrijd vormde zich toch een kopgroep met tien renners. Koen Barbé, Stijn Steels, Kenny De Ketele, Preben Van Hecke, Victor Campenaerts, Stef Van Zummeren, Boris Dron, Jens Geerinck, Loïc Pestiaux en Sven Vercammen maakten daar deel van uit.

Kenny De Ketele loste als eerste zodat een kopgroep van negen renners de vier plaatselijke ronden, van elk 14 kilometer, aanving. Het peloton volgde op 1:25 van de vluchters. Met nog 35 kilometer te rijden ging het vooraan voor Sven Vercammen te snel en hij moest zijn metgezellen laten rijden.

Op drie kilometer van de eindmeet wou Koen Barbé een sprint met acht vermijden en hij trok alleen in de aanval. Barbé zou het echter niet tot op de finish uitzingen, want hij werd in de laatste honderd meter geremonteerd. Uiteindelijk trok Preben Van Hecke aan het langste eind. Hij kon zich zo tot winnaar van de Antwerpse Havenpijl kronen en volgt Joeri Stallaert op.

Belga Archieffoto PN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer