BBC onthult zondagavond nieuwe Doctor Who

Zondagavond om 8 uur Belgische tijd onthult de BBC wie de nieuwe Doctor wordt in de immens populaire TV-serie Doctor Who. De nieuwe acteur zal worden voorgesteld tijdens een liveshow, die rechtstreeks te volgen is op BBC 1.

sboeynaems

Acteur Matt Smith kondigde enkele weken geleden aan te stoppen als Doctor, waardoor de BBC op zoek moest naar een vervanger. In de vijftigjarige geschiedenis van de serie passeerden ondertussen al elf Doctors.

Doctor Who is een Britse science-fictionserie die draait rond de Doctor, een alien met een menselijk uiterlijk afkomstig van de planeet Gallifrey. Met zijn ruimteschip, de Tardis, reist de Doctor doorheen tijd en ruimte. Oorspronkelijk liep de serie van 1963 tot en met 1989 op de BBC. In 2005 werd de serie nieuw leven ingeblazen. De vernieuwde serie werd een groot succes in het Verenigd Koninkrijk en ook in andere landen zit de populariteit van de serie in de lift. Dit jaar bestaat de serie vijftig jaar, wat gevierd wordt met een speciale aflevering op 23 november.

Foto: Matt Smith als de Doctor

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer