KV Mechelen verliest in extremis in Ghelamco-arena

KV Mechelen had zondagmiddag de eer om de eerste tegenstander van AA Gent te zijn in de nagelnieuwe Ghelamco-arena. Het was ook uitkijken naar de prestaties van Nicklas Pedersen, de Deense spits en ex-publiekslieveling van de Malinwa-supporters. De Deen vertrok deze zomer naar AA Gent, tot groot ongenoegen van de Mechelaars.

sboeynaems

AA Gent begon niet spetterend aan de eerste helft. Yassine El Ghanassy was veruit de bedrijvigste Gentenaar met enkele knappe acties. Bij KV Mechelen was het Benjamin Mokulu die voor het gevaar zorgde. Na een tiental minuten stelde hij Gent-doelman Boeckx voor het eerst op de proef met een laag schot. De Gent-doelman stopte het schot in twee tijden. Een kwartier later kon Mokulu wel vieren, nadat Boeckx een voorzet knullig uit zijn handen liet glippen. De Mechelen-spits nam het cadeautje gretig aan en kopte de bal simpel binnen: 0-1 voor Malinwa. Even over het halfuur liet Pedersen voor het eerst van zich spreken met een schot naast het doel. Een goal volgde er niet meer, waardoor KV Mechelen met een 0-1 voorsprong ging rusten.

Mboyo scoort

In de tweede helft begon Gent beter te voetballen. Na tien minuten kon Mboyo de ban breken voor Gent na een knappe vrije trap van El Ghanassy. Mboyo kopte de bal voorbij Biebauw tegen de netten en tekende zo voor het eerste doelpunt in de Ghelamco-arena. Even later wrong Prodell een uitstekende kans voor Mechelen de nek om. De Zweedse aanwinst had eigenlijk moeten scoren. De opflakkering van Gent was van korte duur en de partij leek af te stevenen op een gelijkspel. Tot Diogo twee minuten voor tijd zijn duivels ontbond en de Ghelamco-arena verloste met een fraai kopbaldoelpunt. Helemaal op het einde kreeg Destorme nog een tweede gele kaart na een botsing met Boeckx. Een te zwaar verdict voor de speler van KV Mechelen. AA Gent hield stand en kon de eerste wedstrijd in zijn nieuwe stadion winnend afsluiten, al was een gelijkspel billijker geweest. KV Mechelen voetbalde aardig mee en verdiende eigenlijk een punt.

SB

Beeld Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer