Israël zal 26 Palestijnse gevangenen vrijlaten

Israël is van plan om op 13 augustus 26 Palestijnse gevangenen vrij te laten. Het is een eerste stap in de belofte om 104 Palestijnen vrij te laten. Dat heeft de Palestijnse onderhandelaar Saëb Erakat zondag gezegd. De vrijlating kadert in de vernieuwde vredesbesprekingen tussen beide staten.

dvansant

"Israël heeft geweigerd om alle gevangenen tegelijkertijd vrij te laten. De vrijlating van de Palestijnen die al lang vastzitten, gebeurt in vier fases", aldus Erakat.

Israël zelf zei eerder al dat de 104 gedetineerden stelselmatig zullen worden vrijgelaten naargelang het verloop van de vredesgesprekken. Die lagen drie jaar stil en gingen vorige dinsdag in Washington opnieuw van start, samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.

De tweede ronde van de onderhandelingen start in de tweede week van augustus in het Midden-Oosten. De VS hopen binnen negen maanden een vredesakkoord te bereiken en streven naar een zogenaamde tweestaten-oplossing, waarbij een Israëlische en Palestijnse staat in vrede naast elkaar leven.

Belga Foto AFP: Palestijns hoofdonderhandelaar Saeb Akat (links), Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken John Kerry (midden) en Israëlisch minister van Justitie Tzipi Livni (rechts)<

/em>

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer