China onderzoekt te hoge prijzen babyvoeding westerse bedrijven

De Chinese autoriteiten onderzoeken of met te hoge prijzen voor babyvoeding regels zijn geschonden. Dat heeft persbureau Xinhua zondag op gezag van een officiële bron gemeld.

mceulemans

De Amerikaanse en Europese melkpoederproducenten zouden de prijzen hebben opgedreven door minimum verkoopprijzen vast te stellen. Een aantal van hen zou volgens het persbureau al hebben aangegeven dat ze mogelijk regels hebben overtreden.

Namen

Namen van de bedrijven die onderzocht worden, werden door Xinhua niet genoemd. De krant People's Daily deed dat vrijdag wel. Op de lijst staan ook Europese bedrijven, zoals Koninklijke FrieslandCampina, Nestlé en Danone en het Amerikaanse Mead Johnson.

De prijzen van buitenlandse zuivel in China zijn fors gestegen sinds het schandaal in 2008 toen kinderen overleden door vervuilde Chinese melkpoeder. Volgens het Chinees economisch planningsagentschap NDRC is er sprake van een stijging met zo'n 30 procent. Sinds het begin van de onderzoeken zijn de prijzen overigens flink afgenomen. Een woordvoerder van FrieslandCampina wilde zondag geen commentaar geven aangezien de onderzoeken nog voortduren.

Belga Beeld: PhotoNews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer