Honderden mensen op afscheid Aurore

In het atheneum Erasmus in Deinze hebben zondagochtend enkele honderden leerlingen en oud-leerlingen een herdenking bijgewoond ter nagedachtenis van Aurore Ruyffelaere. De 29-jarige vrouw uit De Pinte, die les gaf op de school, kwam een week eerder om bij een roofmoord in Gent na een avondje Gentse Feesten.

mceulemans

De herdenkingsplechtigheid begon met het planten van een boom vlakbij de refter van de school. Nadien werden tal van ballonnen opgelaten met daaraan bevestigd een foto van Aurore waarop iedereen aan de achterzijde een persoonlijke boodschap kon noteren. Nadien trok iedereen naar de refter om de afscheidsplechtigheid bij te wonen.

Plechtigheid

Honderden mensen, vooral leerlingen en oud-leerlingen, maar ook leerkrachten en oud-leraars die haar goed hebben gekend, woonden de plechtigheid bij. Daarbij ook de ouders van de jonge vrouw. In de zaal stonden 300 stoelen opgesteld, geen enkele bleef onbezet. De officiële begrafenisplechtigheid van Aurore Ruyffelaere vindt plaats op woensdag 7 augustus in het Crematorium Westlede in Lochristi.

Belga Foto: Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer