Absolutely Free Festival lokt 7.500 muziekliefhebbers naar Genk

Het gratis Absolutely Free Festival (AFF) heeft vrijdag en zaterdag in totaal zo'n 7.500 muziekliefhebbers naar Genk gelokt. Het muziekfestival had plaats tegenover C-Mine, waar vrijdag na de optredens in een tent verschillende dj's op een afterparty plaatjes draaiden.

mceulemans

"Vrijdag hebben we 4.000 mensen geteld en zaterdag staat de teller op ongeveer 3.500. Vorig jaar had AFF 6.000 bezoekers. We gaan er dus mooi op vooruit. Het is een geslaagde editie geweest. De twee festivaldagen zijn perfect verlopen," vertelt Art Philippeth van het AFF.

Afterparty was succes

Het was de eerste keer dat er een afterparty in de oude mijngebouwen plaatsvond en dat was meteen een schot in de roos. Tot 6 uur zaterdagmorgen duurde het feest, terwijl vijf uurtjes later de eerste band op de festivalweide het podium alweer beklom. Vrijdag was Derrick May de afsluiter, terwijl zaterdag het Amerikaanse Girls Against Boys en het Belgische Isbells de headliners waren.

Omdat het AFF in Genk doorgaat, had de organisatie een ludieke actie op poten gezet die in het teken van de sluiting van de Ford-fabriek stond. De organisatie riep de bezoekers op een knuffel mee te nemen om zo een oude Ford Mondeo te begraven. "De actie verliep zaterdag beter dan vrijdag. Zaterdag kwamen veel families met kinderen. Het was een mooi beeld om te zien hoe de kinderen hun knuffel op het voertuig legden," aldus Philippeth.

Batterijen

Als een soort inkomprijs konden de bezoekers drie lege batterijen of afgedankte zaklampen mee nemen. Mensen zonder lege batterijen konden met drie euro een stuk natuurgebied van Natuurpunt sponsoren. Hoeveel lege batterijen voor partner Belbat ingezameld zijn was zaterdag nog niet bekend. Het Absolutely Free Festival zal in 2014 normaal gezien weer het eerste weekend van augustus plaatsvinden, maar de organisatie zal de juiste datum binnenkort communiceren.

Belga Foto's: Chretien Paesen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer