IC-trein rijdt tussen Antwerpen en Vilvoorde met open deur (video)

Print
Tot grote verbazing van de passagiers heeft een wagon van de IC-trein tussen Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid vrijdagochtend het grootste deel van dat traject afgelegd met de deuren open. Dat bewijst ook een filmpje dat een van de passagiers met zijn gsm heeft gemaakt.

Op de beelden rijdt de trein voorbij het station van Hove. "Bij het vertrek in Antwerpen-Centraal om 8.17u gingen die deuren niet toe. Iedereen in onze wagon bleef er wel rustig bij. De verlichting en de airconditioning in de wagon werkten evenmin", vermoedt de reiziger in kwestie een elektrische storing. "Pas in Vilvoorde werden de deuren gesloten".

Volgens woordvoerster Frieke Neyrinck van de NMBS werden de deuren gesloten, van zodra de onveilige situatie was opgemerkt. "De treinbegeleider van een andere trein had de geopende deuren gezien en dat gemeld. De trein is dan gestopt in het eerstvolgende station in Vilvoorde, waar normaal gezien op deze verbinding niet wordt gestopt. Normaal gezien gaat de treinbegeleider bij het vertrek steeds na of alle deuren gesloten zijn. Vermoedelijk is er sprake van een technisch defect, al moet ik de technische rapporten afwachten om hierover nog meer te kunnen zeggen".

Bekijk het filmpje van de passagier:

JVdPo
Beeld: YouTube