Cleveland-ontvoerder pleit schuldig om doodstraf te ontlopen

Ariel Castro, de man die ervan beschuldigd wordt drie vrouwen gedurende tien jaar vastgehouden en verkracht te hebben in zijn huis in Cleveland, heeft een schikking bereikt met de aanklagers. In ruil voor het ontlopen van de doodstraf zou Castro schuldig bekennen en levenslang opgesloten worden zonder kans op vervroegde vrijlating.

tmas

"U komt nooit meer uit de gevangenis. Is dat duidelijk? ", zo vroeg de rechter aan Castro, die vrijdag met handboeien en in oranje gevangenisplunje in de rechtbank verscheen. De beschuldigde gaf te kennen dat hij zich daarvan bewust is. De rechter moet nog instemmen met de schikking.

1.000 jaar cel

De schikking houdt in dat Castro een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating krijgt. Daarnaast krijgt hij een bijkomende celstraf van 1.000 jaar en speelt hij zijn bezittingen en huis kwijt. Castro ontloopt dan wel de doodstraf.

Tegen Castro liepen 977 tenlasteleggingen, waaronder twee beschuldigingen van moord met verzwarende omstandigheden. Hij werd ervan beticht een zwangere vrouwen mishandeld te hebben tot ze een miskraam kreeg. Er liepen ook verscheidene beschuldigingen van ontvoeringen en verkrachtingen.

Castro werd in mei gearresteerd nadat één van de vrouwen, de 27-jarige Amanda Berry, wist te ontsnappen uit het huis waar ze samen met de 32-jarige Michelle Knight en de 23-jarige Gina DeJesus al tien jaar werd opgesloten. In het huis werd ook het zesjarige dochtertje van Berry aangetroffen. Dna-onderzoek wees uit dat Castro de vader was. De zaak joeg een schokgolf door de Amerikaanse publieke opinie.

Belga Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer