Tractorbestuurder die 9-jarige aanreed treft geen schuld

Print
Tractorbestuurder die 9-jarige aanreed treft geen schuld

Tractorbestuurder die 9-jarige aanreed treft geen schuld

Peer - De tractorbestuurder had de negenjarige jongen in de stallen van de vakantieboerderij 't Broekxhof in Grote-Brogel bij Peer maandagavond onmogelijk kunnen zien. Dat bleek uit de eerste bevindingen van het gerechtelijk onderzoek naar het dodelijke ongeval. Zo maakte het Hasseltse parket dinsdag bekend.

"Twee jongens bevonden zich met de fiets in een koeienstal, waar ze niet mochten komen. In de stal was iemand met een tractor aan het werk. Een van de jongens kwam in aanrijding met de tractor en overleed ter plaatse. De tractorbestuurder had de jongens onmogelijk kunnen zien", aldus Robrecht De Keersmaecker van het Hasseltse parket.

Verslagenheid

Het dramatische ongeval in de vakantieboerderij aan de Monseigneur Broekxstraat gebeurde maandagavond rond 20.45 uur. De verslagenheid was zeer groot. Een twintigtal kinderen was net aan een boerderijkamp begonnen. Het slachtoffertje uit Wambeek bij Ternat was aan zijn tweede kamp bezig.

Het kamp werd meteen stopgezet en de ouders kwamen maandagavond hun kinderen afhalen. Politie Kempenland en de stad Peer zorgden voor psychosociale opvang.

Lees ook: Jongetje (9) komt om onder tractor

Belga
Foto: DD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio