Familie en vrienden nemen afscheid van Robin Verweij

Print
Familie en vrienden nemen afscheid van Robin Verweij

Familie en vrienden nemen afscheid van Robin Verweij

Lanaken - In de kerk van Neerharen, een deelgemeente van Lanaken, hebben familie en vrienden afscheid genomen van de 21-jarige Robin Verweij. De jongeman overleed meer dan een week geleden in nog onduidelijke omstandigheden tijdens een muziekfestival in Hongarije.

De kerk was helemaal gevuld voor de uitvaartplechtigheid. Ook buiten stonden nog een 100-tal mensen de hitte te trotseren om via luidsprekers de dienst te volgen. Burgemeester Marino Keulen betuigde voor aanvang nogmaals zijn medeleven aan de familie en nam ook plaats tussen zijn stadsgenoten buiten.

Eerbetoon

De plechtigheid was emotioneel. Tijdens de diverse toespraken werd het rustige, goedlachse karakter van Robin Verweij meermaals benadrukt. Zijn innige familiebanden, de grote vriendenkring en zijn voorliefde voor voetbalclub Anderlecht kwamen ter sprake.

Er werd ook veel muziek gespeeld in de kerk, waaronder ook een dance-nummer in de stijl van het Balaton Festival waar Robin kwam te overlijden.

Doodsoorzaak nog onbekend

Over de exacte doodsoorzaak is nog steeds geen uitsluitsel, al wordt de combinatie van extreme vermoeidheid, de hitte, alcohol- en mogelijk drugsgebruik door bijna iedereen als meest waarschijnlijke hypothese naar voren geschoven.

Belga
Foto: TP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio