"Het moet sowieso geen fijne dag geweest zijn voor Laurent"

Royaltykenners vonden prins Laurent gisteren afstandelijk en ongeïnteresseerd. Hij liep zowat de hele dag rond met een grote, zwarte zonnebril. “Hij weet dan ook het minst waar hij aan toe is. Zijn rol is erg vaag”, zegt Kathy Pauwels.

jrosquin

Vreemde situatie, gisteren voor voor de Sint-Michiels en Sint- Goedelekathedraal. Prins Laurent wilde de deur van de wagen openhouden voor prinses Claire. Maar zelf instappen kostte moeite. Hij kroop met beide knieën op de achterbank van de auto, om vervolgens een meer normale houding aan te nemen. Het verbouwereerde publiek wist niet wat het zag.

Boeiende tijden

“Het moet sowieso geen fijne dag geweest zijn voor Laurent”, denkt Kathy Pauwels van het vtmprogramma Royalty. “Zijn broer, de nieuwe koning, moet nu gaan beslissen welke rol hij mag spelen binnen het koningshuis. Astrid mag binnenkort al de buitenlandse missies leiden. Maar wat schiet er voor hem nog over? We weten dat het karakter van koning Filip niet strookt met dat van Laurent. Het worden zonder meer boeiende tijden, daar in Laken (lacht).”

WB

Foto: Isopix

Meer over Prins Laurent

Aangeboden door onze partners