"Adoptiekandidaten voor Majoor tot in Lyon"

Print
"Adoptiekandidaten voor Majoor tot in Lyon"

Adoptiekandidaten voor Majoor tot in Lyon

Lommel - Drie mensen worden dit weekend verwacht in het dierenasiel van Lommel om met de Britse korthaar Majoor kennis te maken. Die blijven over uit een lange lijst van kandidaten die de raskat wilden adopteren. “Vrijdag om 18 uur hadden 140 kandidaten de lijst ingevuld, onder wie zelfs mensen uit de Zuid-Franse stad Lyon”, luidt het in het asiel. Normaal is maandag de kogel door de kerk en vertrekt Majoor naar zijn nieuwe thuis.

“Ongezien”, zo omschrijven de medewerkers van het asiel de belangstelling voor raskat Majoor. Dinsdag raakte bekend dat de kater geadopteerd kon worden. De belangstelling was meteen fenomenaal. “Het bericht is via Facebook en andere sociale media meteen rondgegaan, vanuit alle hoeken van het land kregen we kandidaturen binnen. Zelfs een koppel uit Lyon vulde de vragenlijst in. Ze hebben al een paar keer gebeld om te horen of ze kans maken”, vertelt Bea Sannen van het dierenasiel. Uiteindelijk hebben de mensen van de kattenafdeling alle kandidaten overlopen en bleven er drie mensen over.

De drie mensen - uit Lommel en Aalter - kregen gisteren nog telefoon van het asiel. “Ze worden dit weekend bij ons uitgenodigd om met de kater kennis te maken. Afhankelijk van hoe die kennismaking verloopt, beslissen we wie Majoor mee naar huis mag nemen.”

MM

Foto RL

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio