Familiedrama in Bornem: "Moeder kon zorg niet meer aan"

Bornem reageert geschokt op het overlijden van de 28-jarige Ramona Thys. Niemand kan vatten waarom de moeder het meisje met Down heeft gewurgd.

dvansant

Lees ook: Bornemse vrouw met downsyndroom (28) gewurgd

Een hele dag was het in de doorgaans rustige Lindestraat in Bornem een komen en gaan van wetsgeneesheer, onderzoeksrechter en mensen van politie, brandweer, gerechtelijk labo en parket. De buren sloegen het tafereel met ongeloof gade. Want hoe is het mogelijk dat het vriendelijke meisje met het syndroom van Down uit hun straat koudweg vermoord is door haar eigen moeder?

“De moeder heeft een paar jaar geleden een beroerte gehad en is sindsdien slecht te been”, zegt buurvrouw Chantal Bracke. “Misschien kon ze de zorg voor haar dochter niet meer aan en was ze radeloos. Ze leidde alleszins een teruggetrokken leven, waarschijnlijk door haar ziekte. Het was een klein, tenger, stil vrouwtje van wie je nooit zou denken dat ze tot zoiets in staat zou zijn. Hadden we geweten dat die mensen hulp nodig hadden, dan hadden we iets kunnen doen. Maar je weet niet wat er zich binnen de muren afspeelt. Ik vraag me af wat er nu met de vrouw zal gebeuren. Dit is geen gewone moord. Hier krijgen we het echt koud van. Dit is zo triest.”

BePr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer