Haspengouwse paardenbeul laat handtekening na op benen

De paardenbeul die na twee jaar vorige week weer toesloeg in Sint-Truiden, heeft gisteren een nieuw slachtoffer gemaakt. In de Wezerenstraat in Landen verminkte hij de twintigjarige merrie Landini met een scherpe ijzeren staaf in de schaamstreek. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

fvranckx

Verzorgster Linsy Allard van Stal Amandus stelde de verminking gisterenochtend zelf vast. "Toen de eigenares haar paard ging halen, zag ze dat het dier hevig bloedde aan haar achterste. Ik alarmeerde de dierenarts en die stelde vast dat het zeker niet om een ongeluk ging. Dit was het werk van een beul."

"De merrie had inwendige en uitwendige bloedingen aan de geslachtsorganen en die wonden moesten gehecht worden", gaat Linsy verder. "Volgens de dierenarts werd de schade aangericht met een scherpe ijzeren staaf. De verwondingen bleken ook vrij recent te zijn. Mogelijk sloeg de dader dus op de vlucht toen er iemand aankwam. Het had nog veel erger kunnen zijn."

De politie stelde een pv op en er werd een klacht ingediend. Linsy en haar collega's roepen de buurtbewoners op om 's nachts mee te waken.

Vorige week nog sloeg de paardenbeul toe in Velm (Sint-Truiden). Ook daar bewerkte hij de geslachtsdelen van een merrie met een scherp voorwerp (foto).

Lees ook: Paardenbeul slaat opnieuw toe

Petra Fransen uit Buvingen (Gingelom) denkt bovendien dat zijn merrie Bruintje, die op drie juli plots kolieken kreeg en kort nadien insliep, mogelijk ook het slachtoffer werd van de onbekende beul. "We hebben al weet van acht soortgelijke incidenten", vertelt ze in de krant.

"De dader laat ook een soort handtekening achter: op het rechterdijbeen brengt hij een oppervlakkige wonde van enkele centimeters aan.

We merkten ook enkele keren verdachte personen op achter de weides. Wanneer we ter plaatse gingen, waren die al gaan lopen. Aan het geluid te horen, verplaatsen ze zich met een bromfiets. Sindsdien zijn we met een soort 'paardenwacht' gestart."

Foto JCr:

Aangeboden door onze partners