ACOD zit verveeld met dreigement tegen staatssecretaris

De socialistische overheidsvakbond ACOD zit verveeld met het dreigement dat secretaris Guido Rasschaert vorige week uitte ten aanzien van staatssecretaris Hendrik Bogaert, naar aanleiding van de hervorming van de ambtenarenloopbaan. In een blog van algemeen ACOD-secretaris Chris Reniers verontschuldigt de vakbond zich zelfs.

sboeynaems

Rasschaert reageerde afgelopen vrijdag bijzonder emotioneel op de plannen van de regering om het statuut van federale ambtenaren te wijzigen. Rasschaert dreigde er voor de televisiecamera's mee om extra belastingcontroles te organiseren in het kiesdistrict van de staatssecretaris. "Hij zit verveeld met de gevolgen van zijn uitspraak, omdat ze onze visie op het principe van de neutraliteit van de ambtenaar en openbare dienstverlening fout voorstellen", staat in de blog. "Sommigen interpreteerden zijn uitspraken zelfs als een bedreiging. Ik ken Guido al jaren en kan verzekeren dat dit hoegenaamd niet het geval is", aldus Reniers. Volgens de algemeen secretaris ging het om een "emotionele" reactie.

De ACOD betreurt dat één ongelukkige quote de essentie van de kritiek heeft ondergesneeuwd. "We blijven kritisch ten opzichte van de plannen die op tafel liggen. De vakbond meent dat er in de hervorming van Bogaert teveel aandacht gaat naar de hoeveelheid werk die wordt verricht, in plaats van naar de kwaliteit van het geleverde werk. Ze vreest ook dat, door het loon te linken aan prestaties, de onafhankelijkheid van de ambtenaar zal worden aangetast.

Belga

Beeld Photonews

Meer over ACOD