Radiohead-frontman laat albums van Spotify halen

Radiohead-frontman Thom Yorke en producer Nigel Godrich laten drie albums offline halen bij Spotify en Rdio. Het duo boycot de streamingdiensten omdat artiesten geen cent te zien krijgen, terwijl aandeelhouders volgens hen met het grote geld gaan lopen.

mceulemans

"Meer dan dat kunnen we niet doen. Kleine, betekenisloze opstand. Iemand moet er iets van zeggen. Het is slecht voor nieuwe muziek", tweette Godrich. Spotify is volgens hem alvast niet de plaats voor jonge artiesten om door te breken. Ze verdienen er bitter weinig. "En veel mensen durven hun mond niet open te doen of zich bij ons aan te sluiten omdat ze bang zijn waardevolle exposure mis te lopen", weet de producer.

Thom Yorke treedt hem bij: "En binnenkort komen de aandeelhouders om in het geld. Simpel". Het gaat om Yorkes soloalbum 'The Eraser', Nigels eerste album met zijn band Ultraísta en het project 'Atoms for Peace', waar de twee voor samenwerkten. De albums van Radiohead blijven beschikbaar op Spotify.

Spotify: "langetermijnproject"

"We bevinden ons nog in de vroege stadia van een langetermijnproject dat wel al een erg positief effect heeft op artiesten en nieuwe muziek", luidt het bij Spotify. "We hebben al 380 miljoen euro uitbetaald aan de rechtenhouders. Een groot deel van dat geld wordt geïnvesteerd in nieuw talent".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MCe Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer