Bart Buysse ruilt Club voor buur Cercle

Bart Buysse ruilt Club Brugge voor buur Cercle. Dat meldt de Vereniging vrijdagavond op zijn website. De 26-jarige linkerflankverdediger, die bij Blauw-Zwart op een zijspoor was beland, tekende een contract voor twee seizoenen (met één jaar optie).

evrolix

De Beernemnaar is een ex-jeugdspeler van Club Brugge. In 2006 verhuisde hij naar Zulte Waregem en vier jaar later haalde toenmalig Twente-coach Michel Preud'homme Buysse naar de Eredivisie. Met Twente won hij de Nederlandse beker en proefde hij van Champions League voetbal.

In juni van vorig jaar verkaste hij naar Club Brugge, waar hij zijn handtekening onder een tweejarig contract (met één jaar optie) zette. Dat verblijf werd echter geen onverdeeld succes. Afgelopen seizoen kwam hij amper aan de bak en voor dit seizoen werd niet meer op hem gerekend.

Naast de overgang van Buysse had Cercle overigens nog positief nieuws. Het hernieuwde eerder op de dag immers ook de samenwerkingsovereenkomst met het Portugese Sporting voor een periode van vier jaar. "Daarmee bevestigen beide verenigingen de wederzijdse tevredenheid over het partnership. Binnen deze context zullen een aantal concrete dossiers verder besproken worden", klinkt het. De Portugese jeugdinternational Michael Pinto, die bij Cercle in beeld was voor de positie van linksachter, was echter geen optie.

"Sporting rekent op korte termijn immers verder op de beloftevolle 'Mica' en bijgevolg is een definitieve overgang niet aan de orde". Cercle anticipeerde en wist Buysse te strikken. Bovendien verlengde het de contracten van de jonge linksachter Niels Mestdagh (tot medio 2016) en middenvelder Alessio Staelens (tot 2016).

Belga

Archieffoto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer