Beauty

Zo kies je de juiste kleur foundation!

Print

Zo kies je de juiste kleur foundation!

De juiste kleur foundation kiezen is nooit een makkie: of je kleur is te oranje, de onderkleur is te licht of het geheel is niet dekkend genoeg. Tijd dus voor wat tips! Beauty-experte Peggy Timmermans geeft enkele tips om de juiste foundation te vinden!

De kleur van je foundation moet de kleur van je huid zo dicht mogelijk benaderen. Foundations variëren niet alleen van licht naar donker, maar ook van roze naar geel. De beste manier om foundation te testen is door een beetje foundation op de kaaklijn aan te brengen. Zo kun je goed zien of er kleurverschil is. Niet testen op je hand of pols, deze hebben vaak een andere tint dan je gezicht. Zie je kleurverschil of is het te licht of te donker, dan heeft de foundation niet de juiste kleur. Indien je twijfelt tussen twee tinten, ga dan steeds voor een lichtere tint dan je huidskleur. Je kan deze eventueel 'verwarmen' door het gebruik van een zonnepoeder of terracotta. Bovendien kan je twee tinten ook mengen.

Als jij in de zomer een meer getinte huidskleur hebt, dan moet je inderdaad je foundation hieraan aanpassen. Het klopt dus dat de meeste vrouwen een andere kleur foundation nodig hebben in de zomer dan in de winter.

Een te donkere foundation geeft een erg onnatuurlijk bruin effect, en bovendien zou je je hals dan ook moeten meenemen, deze is sowieso reeds lichter dan je gezicht. En wat dacht je van je handen ? Geen gezicht, zo'n bruin gezicht met witte handen ! Gebruik je foundation dus niet om je gezicht een kleurtje te geven, daar is het product niet voor bedoeld. Gebruik liever een blush, getint poeder of crèmerouge om kleur in je gezicht te brengen. Foundation gebruik je om je gezicht te egaliseren en om eventuele oneffenheden weg te werken.

Hoe kies ik de juiste foundation ?

Kies een foundation zoals je dat ook doet wanneer je een dagcrème kiest. Dus een foundation die bij je huidtype past, voor een mooi en verzorgd resultaat. Het is helemaal niet gek om verschillende foundations in huis te hebben, in de zomer heb je meestal meer kleur op je gezicht. Overdag staat een lichte foundation het mooist, 's avonds mag deze best meer dekking hebben of zwaarder zijn. Het is maar net waar jij je goed bij voelt.

Als je niet weet welk huidtype je hebt kan de schoonheidsspecialiste je helpen. Als je een vettige, glimmende T-zone hebt denk dan niet meteen dat je een vette huid hebt. Bij bijna iedereen glimt de T-zone sneller, er zitten nl. meer talgkliertjes. Bovendien kan een vette huid ook vochtarm zijn. Een huid die trekkerig voelt na het douchen of reinigen, kan een tekort hebben aan talg, aan vocht of een combinatie van beiden en is dus droog. Een droge huid heeft fijne poriën en vertoont zelden puistjes. Een vette huid heeft grovere poriën, glimt snel en vertoont regelmatig puistjes.

Heb je snel een droge, trekkerige huid en/of heb je een rijpere huid met lijntjes en rimpeltjes, kies dan een foundation die ook vochtregulerend werkt. Het liefst geen olievrije foundations gebruiken. Deze zijn droger en dekken beter, maar hebben op een droge en/of rijpe huid snel een aangekoekt, craqueléachtig effect.

Heb je snel een glimmende huid en vertoont deze regelmatig puistjes, dan is deze huid gebaat bij een foundation die olievrij is. Deze matteert en geeft een mooi dekkend, egaal effect.

Heb je zelf een vraag voor Peggy? Mail ze naar: info@she.be!

Peggy Timmermans is professionele make-upartieste en blogt ook over haar ervaring met make-up. Je kan alles lezen op haar website: www.peggytimmermans.be

Niet te missen