Center Parcs bouwt complex in Eisden

Center Parcs gaat het vakantiepark uitbouwen van Terhills, het project aan de mijnterrils en grindplassen in Eisden/Lanklaar (Maasmechelen/Dilsen-Stokkem). Terhills krijgt een vakantiepark dat gericht is op het Nationaal Park Hoge Kempen. Tegen 2017 moet het klaar zijn.

fvranckx

Onze redactie vernam het nieuws tijdens de opening van Park Bostalsee in Saarland. LRM, eigenaar van de gronden, en de directie van Center Parcs Europa willen het nieuws nog niet bevestigen vooraleer de laatste horden zijn genomen, maar de plannen voor het nieuwe complex liggen al op de tekentafel.

“Center Parcs gaat dit zeker doen”, zegt hun bioloog en landschapsarchitect Jean Henkens. “We gaan er een project van maken dat Limburg waard is. Het wordt een plek waar je kunt herbronnen.”

"Duurzaam resort"

Bij LRM reageert algemeen directeur Stijn Bijnens verheugd op de interesse van Center Parcs. “Het concept is voor ons superbelangrijk. Het moet een duurzaam resort worden voor het Nationaal Park en mag geen tewerkstelling kosten aan andere vakantieparken in onze provincie.”

GuT Foto JG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio