Afro Latino klokt af op 20.000 bezoekers (fotoalbum)

Zondagavond dook de 15de editie van Afro Latino nog één keer onder in een muzikaal bubbelbad, eentje vol reggae. Vanuit Duitsland en Nieuw-Zeeland zelfs (Katchafire zijn maori …), maar de headliner was de Britse Maxi Priest. 5.000 op vrijdag, 8.000 op zaterdag en 7.000 op zondag: in totaal zakten afgelopen weekend 20.000 bezoekers af naar Afro Latino in Opitter.

mceulemans

Dat is niet slecht, maar Afro Latino heeft al meer bezoekers gehaald, en voor hun 15de verjaardag hadden ze daar nu wellicht ook op gehoopt. Die bezoekers konden wel een aantal erg goede concerten zien, maar de headliners bereikten dit jaar minder publiek.

Maxi Priest mocht de lichten uitdoen. Hij scoorde in 20 jaar geleden een hit met 'Close To You': meer synthpop dan reggae en helemaal traceerbaar naar de jaren '90. Die sound keerde zondagavond helemaal terug: het was bij momenten echt back to the nineties. Niet allen in zijn hit, maar ook in een aantal andere tracks. Zijn muzikanten konden echter alle kanten op.

Van pop naar een metalsolo om daarna al even snel jazzakkoorden op te zoeken. Knap, maar ook bombastisch. Bij Maxi Priest lag de nadruk op Maxi. Aan het einde - de uitloper van Close To You - pompte de groep dan weer een verwoestende bassriff de wei op die zeer te pruimen viel. Maxi Priest was een verwarrend optreden: alsof hij alles tegelijkertijd wilde aanbieden. En soms is minder meer.

CRu Foto: Dick Demey