Vakantie

Badpak of bikini?

Print

Weet je niet of je voor een badpak of bikini moet gaan? Ze hebben allebei hun voordelen. Met een bikini kan je een iets minder gevulde boezem wat meer accentueren, een badpak is dan weer handig om een buikje te verbergen.

"De keuze tussen de twee is eigenlijk heel persoonlijk", zegt Mareine Van Beek, senior designer bij surfmerk O'Neill. "De ene vrouw voelt zich comfortabeler in badpak, de andere wil vooral heel bruin worden in bikini. Maar het verschil tussen de twee wordt gaandeweg kleiner. Tegenwoordig zie je zoveel prachtige badpakken met de mooiste uitsnijdingen, dat ze al eerder naar een bikini overhellen. Zo'n badpak verhult misschien net iets meer, maar dat maakt het alleen maar prikkelender."

Een melkwitte dame staat beter met andere kleuren dan een gebronsde beachbabe. "Kijk altijd goed wat de kleur van je badpak doet met je huid, ogen en haar. De totale combi is belangrijk, zelfs als je bruin bent en bijna alle kleuren aankan", verzekert Mareine van Beek. Iemand met een lichtere huidskleur heeft al minder keuze. "Vermijd pastels en huidskleuren, die flatteren niet. Kies eerder voor felle, uitgesproken tinten in drukke prints. Er moet echt wel kleur inzitten."

Dé trend van het bikiniseizoen 2013 zijn neon-achtige kleuren. Felgeel, felroze, felpaars, het kan allemaal. In contrast daarmee staat die andere trend, de summer darks. Het gaat hier om nieuwe donkere zomerkleuren zoals donkerblauw, donkerrood of donkergroen. "Die tegenstellingen tussen trends maken de badmode alleen maar interessanter", besluit de O'Neill-styliste.

Metro / Photo News

Niet te missen