Mignolet: "Kijk ernaar uit om eerste keer de nul te houden"

Print
Simon Mignolet heeft zijn grote transfer beet. Hij ondertekende dinsdag een meerjarig contract bij Liverpool en wordt zo pas de eerste Belg bij de Reds. De dertienvoudige Rode Duivel, bij de nationale ploeg de doublure van Thibaut Courtois, gaf al een eerste interview op de clubwebsite van Liverpool.

De 25-jarige Limburger, die voor ruim tien miljoen euro van Sunderland overkomt, moet de concurrentie met de Spanjaard Pepe Reina en de Australiër Brad Jones aangaan. Het is echter niet duidelijk of Reina wel bij de club blijft. "Ik heb altijd zware concurrentie gehad, in België bij de nationale ploeg en in Sunderland met Craig Gordon en Keiran Westwood. Concurrentie is goed en door competitief te zijn en hard te trainen kan je alleen maar het beste uit jezelf halen", stelde 'Big Si'. "Pepe is een uitstekende keeper die de voorbije jaren heel veel bewezen heeft, ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken".

Lees ook: Transfer Simon Mignolet naar Liverpool is rond

Mignolet was bij Sunderland een van de sterkhouders en heeft al 90 Premier League-duels op zijn teller staan. "Dit is zeker een uitdaging maar dat is iets wat je wil. Je wil topmatchen spelen, voor een grote club uitkomen en met druk omgaan. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in en kan haast niet wachten om voor het eerst de nul te houden in een wedstrijd". De doelman is pas de eerste Belg bij Liverpool. "Ze hebben me dat inderdaad verteld en dat is verrassend en iets om heel trots op te zijn."