Transfer Simon Mignolet naar Liverpool is rond (video)

Print
De overgang van doelman Simon Mignolet (Sunderland) naar Liverpool is in kannen en kruiken. Hij tekende een meerjarig contract bij de Reds. Dat meldde de club dinsdag op zijn website.

De overgang van 'Big Si' hing al langer in de lucht. De Rode Duivel onderging dinsdag met succes zijn medische testen en zette zijn kribbel onder een langdurige verbintenis. Zoals gewoonlijk maakte Liverpool de duur van het contract niet bekend, maar Mignolet zou zijn lot voor vijf seizoenen aan de Engelse club verbonden hebben. De 25-jarige Mignolet moet er de strijd aangaan met Pepe Reina, al is het nog onduidelijk of de Spanjaard bij de club blijft. Sunderland zou ook ruim tien miljoen euro krijgen voor Mignolet, die daarmee de duurste Belgische goalie ooit wordt voor de Reds.

"Ik ben echt blij dat we een van de beste doelmannen van de Premier League hebben kunnen strikken", stelt manager Brendan Rogers op de website van Liverpool. "Simon komt naar een club die hem de mogelijkheid zal geven om zich te tonen en om zijn groot talent nog te verbeteren", klinkt het.Mignolet tekende in juni 2010 bij Sunderland. Daarvoor was hij actief bij STVV, waar hij in het seizoen 2009-2010 werd uitgeroepen tot Keeper van het Jaar in de Jupiler Pro League. Bij Sunderland moest hij de concurrentie aangaan met de Schotse nationale doelman Craig Gordon. Hij slaagde hierin en groeide uit tot een van de sterkhouders in het Stadium of Light.

Bekijk hier zijn eerste interview bij FC Liverpool:

Foto Youtube, Photo News