Wellness Kliniek ontkent huiszoeking, arts al ontslagen

Print
Wellness Kliniek ontkent huiszoeking, arts al ontslagen

Wellness Kliniek ontkent huiszoeking, arts al ontslagen

Genk - Als een reactie op het persbericht van het Tongerse parket op de huiszoeking bij de Wellness Kliniek in Genk, zegt de directie dat er helemaal geen huiszoeking is geweest. De praktijk zegt wel de samenwerking met een Nederlandse geneesheer-specialist te hebben stopgezet toen bleek dat hij in België niet de vereiste kwalificaties had.

Volgens de mededeling van het parket hebben speurders van de federale gerechtelijke politie van Tongeren maandag een huiszoeking uitgevoerd in 'een gespecialiseerde kliniek' in Genk. Het onderzoek spitst zich toe op mogelijke inbreuken op de wetgeving inzake de beoefening van de geneeskunde. Meer bepaald zou er een arts tewerkgesteld zijn die niet over de nodige homologaties beschikt om hier het beroep te mogen uitoefenen.

"Geen huiszoeking"

Bij de Wellness Kliniek in Genk zegt men daarentegen dat "er helemaal geen huiszoeking is geweest, vermits de gevraagde documenten bereidwillig zijn meegegeven." Dat er een arts heeft gewerkt die niet over de juiste vergunningen beschikte, wordt wel bevestigd.

"We moeten helaas toegeven dat in onze instelling gedurende een korte tijd een in Nederland erkende geneesheer-specialist heeft gewerkt, die in België niet aan de vereiste registraties voldeed. Ondanks zijn onberispelijke staat van dienst werd de samenwerking onmiddellijk verbroken van zodra wij hiervan op de hoogte werden gesteld", aldus Elke Jehaes, Hoofd Kwaliteit van de Wellness Kliniek.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio