Leerlingen De Dageraad etiketteren half miljoen siroopstickers

Print
Leerlingen De Dageraad etiketteren half miljoen siroopstickers

Leerlingen De Dageraad etiketteren half miljoen siroopstickers

Kortessem - Als voorbereiding op een latere tewerkstelling binnen een beschermd werkmilieu probeert het Bu.SO De Dageraad hun leerlingen arbeidsritme aan te leren binnen het lessenpakket 'Prestatietraining'.
Om dit te kunnen realiseren is de school steeds op zoek naar bedrijven die kleine werkjes willen aanleveren tegen een kleine vergoeding om de leerlingen ervaringen te laten opdoen over toekomstige arbeidsleven.

De lessen prestatietraining opleidingsvorm 2 bereiden voor op een latere tewerkstelling in een beschermde werkplaats. Zo sloot de school een overeenkomst af met de stroopfabriek van Borgloon voor het kleven van stickers op sirooppotten en deksels.

Nu 6 jaar later hebben de leerlingen hun 500.000 siroopsticker gekleefd in aanwezigheid van zaakvoerder Raf Bleus. Hij noemde het een prachtige prestatie en prees de leerlingen voor hun inzet en moedigde hen aan op weg naar de 1.000.000 sticker.

Bedrijven die ook interesse vertonen in zulke projecten kunnen steeds contact opnemen met het Bu.S.O. De Dageraad in Kortessem.

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio