Eerste Gordelfestival aangekondigd

Print
Eerste Gordelfestival aangekondigd

Eerste Gordelfestival aangekondigd

Onder het motto "Bewegen klinkt goed" vindt op vrijdag 30 augustus en zondag 1 september in de Vlaamse Rand rond Brussel het eerste Gordelfestival plaats, de opvolger van De Gordel die Bloso de voorbije drie decennia organiseerde. Dat hebben de Vlaamse ministers Geert Bourgeois en Philippe Muyters dinsdag bekendgemaakt in het Provinciedomein van Huizingen.

Zoals de nieuwe naam Gordelfestival aangeeft, bouwt dit nieuwe evenement verder op de fundamenten van de vroegere Gordel - zo is het sportief element nog steeds manifest aanwezig en is er evenzeer onverminderd aandacht voor het Vlaams karakter van de rand.

Maar er worden er ook nieuwe elementen aan toegevoegd. Zo is er veel meer dan voorheen aandacht voor de toeristische trekpleisters in de regio.

Centraal in het gebeuren op zondag 1 september zijn de twee trefpunten in het Provinciaal Domein in Huizingen en in het Bloso-domein in Hofstade en focusgemeente Pepingen, van waaruit korte en lange wandel- en fietstochten vertrekken.

Langs het parcours is er animatie voorzien op een tiental terraspunten. Tenslotte, op vrijdag 30 augustus, is er een muziekfestival op het Provinciaal Domein van Huizingen.

Belga

Foto Belga