VRT wil YouTube-generatie tv laten maken

Print
VRT wil YouTube-generatie tv laten maken

VRT wil YouTube-generatie tv laten maken

De VRT is op zoek naar jong talent. Daartoe werd dinsdag het startschot gegeven voor 'Carte Blanche', het nieuwe jongereninitiatief van de openbare omroep. CEO Sandra De Preter lanceerde dinsdagmorgen een oproep naar alle jongeren in Vlaanderen om zich kandidaat te stellen voor het nieuwe programma.

De geselecteerde jongeren krijgen de kans om onder deskundige begeleiding televisie te maken, die afgestemd is op het mediagebruik van de YouTube-generatie. Sihame El Kaouakibi, bekend van het project Let's Go Urban, is meter van Carte Blanche. Sofie Engelen en Dieter Coppens zijn de coaches ervan.

Jongerenaanbod

Bedoeling is dat jongeren zich kandidaat stellen om samen met een aantal ervaren mediamensen een nieuw participatief en interactief jongerenaanbod te maken, dat zowel online als op OP12 zal lopen. De selecties voor Carte Blanche gebeuren deze zomer. Een groep jongeren zal een echt contract aangeboden krijgen en aan een "bootcamp" beginnen.

Daarin moeten ze verschillende opdrachten tot een goed einde brengen, van marktonderzoek naar jongeren verrichten tot het maken van een live-uitzending. Hoe ze het er in dit bootcamp van af zullen brengen, zal vanaf september tot december online en op tv te volgen zijn. Begin 2014 volgt dan een nieuw concept dat door de geselecteerde jongeren zelf ontwikkeld is.

Belga
Archieffoto